Състезание Spelling Bee 2016

IMG_3120IMG_3119IMG_3101 IMG_3103 IMG_3111ОУ „Хаджи Димитър“ участва  за поредна година в състезанието Spelling Bee 

     Йоана Стоянова Иванова се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 01.март в ОУ „Хаджи Димитър“. Йоана спелува правилно думата smell и победи Пролетина Стоянова Гяурова, която се класира на второ място. И двете ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в гр.Сливен. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

    Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната  от 27 февруари  до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

     Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl